گیاه شناسی:

نام علمی این گیاه ،  .Cichorium intybus این گیاه از خانواده کلاپرکها (Compositeae)  می‌باشد. گیاهی است علفی و دارای ساقه­ ای که در حالت وحشی ارتفاعش به ۵۰ تا ۱۵۰ سانتی­ متر می­رسد ولی اگر پرورش یابد از ۲ متر نیز تجاوز می­کند. ریشه­ ای قوی به قطر انگشت و به درازی ۵۰ تا ۱۰۰ سانتی ­متر و به رنگ قهوه ­ای دارد ولی اگر قطع گردد رنگ مایل به سفید نمایان می­سازد. گل­ های کاسنی حاوی ماده‌ای به نام شیکورین می­باشند که مشتقی از کومارین به نام گلوکوهیدروکسی کومارین است. ریشه تا ۸ درصد اینولین (پلی ساکارید) ، لاکتوسین ، لاکتوکوپیکرین ، اسید شیکوریک ، ‌فلاونوئید­ها ، تانن ­ها ، گلوکزید­ها ، کربوهیدرات­ ها ، تری ترپن­ ها ، ‌استرول­ های اشباع نشده و اسید تاتاریک دارد.

 

کاسنی

 

خواص دارویی و موارد مصرف:

 

  • ‌‌‌مقدار زیاد اینولین در عصاره گیاه کاسنی موجب مدرر بودن آن می­شود و از این طریق سموم کلیوی و کبدی را دفع می­کند.

  •   عصاره کاسنی موجب کاهش رشد تومورهای سرطانی میشود. گزارشات اخیر حاکی از آن است که شهد موجود در کاسنی از کیفیتی برخوردار بوده که اجازه رشد به تومورها را نداده و از خواص آنتی          اکسیدانی بالایی برخوردار است. پلی فنول­ های کاسنی ، تاثیرات مثبتی بر پیشگیری از انواع مختلف سرطان از جمله سرطان سینه و سرطان­ های مرتبط با روده را دارد.

  • عصاره گیاه کاسنی به طور قابل توجهی دارای خواص ضدالتهابی می­باشد که به همین دلیل موجب کاهش دردهای مفصلی-استخوانی می­شود.

  •   همچنین این فرآورده ، خاصــیت مســکن داشــته و بعضــی از قنــدهای موجــود در آن (اولیگوساکاریدها) دارای خاصیت افزایش میکروب­ های مفید و کاهش باکتری­ های بیماری زا در روده                می ­باشند.

 

 

مقدار و نحوه مصرف:

 

روزانه سه مرتبه و هر بار یک قاشق غذا خوری بعد از غذا همراه با یک لیوان آب میل شود.

 

 

موارد احتیاط و منع مصرف :

 

  • با توجه به این که مصرف فرآورده های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی می­شود ، مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی­شود.

  •   کاسنی موجب تشدید تشنج در افراد دارای صرع شده و تحریک کننـده تشـنج هـا اسـت.

  •   افرادی که مبتلا به سنگ کلیه هستند باید با مشورت پزشک از این فرآورده استفاده کنند.

  •   از مصرف بلند مدت و بیش از حد این فرآورده خودداری شود.

 

شرایط نگهداری:

 مجاورت این فرآورده با هوا از کیفیت آن می­کاهد ، لذا توصیه می­شود بلافاصله پس از مصرف درب ظرف بسته شود و در جای خشک و تاریک و در دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتیگراد (ترجیحاً در یخچال)،   نگهداری شود.

 

بازارچه بُرارا عرضه کننده انواع روغن های گیاهی ، دانه‌ای و کمیاب به صورت فله و عصاره ها و روغن های گیاهی ارگانیک در سه نوع روغنی، خوراکی و موضعی میباشد و بالاترین کیفیت را با ارزانترین قیمت عرضه میدارد.

محصولات پیشنهادی:

عصاره خوراکی کاسنی دکتر زرقانی ،

عصاره روغنی گل سرخ ارگانیک ،

عصاره موضعی انار اصل و…

روغن گیاهی انیسون فله ،

روغن دانه ای بادام زمینی فله ،

روغن کمیاب و خاص زالو فله و…

 

بُرارا ضامن سلامتی شما

خرید انواع عصاره و روغن ارگانیک دکترزرقانی

دانستنی های جذاب وب سایت ها 😍😍

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *